18 Aralık 2014 Perşembe

Programlama ve Yazılım

   Programlama günümüz Teknolojisi için artık önemli bir unsur haline geldi. Hayatımızı kolaylaştıran tüm cihazlarda ve makinelerde yazılımlar bulunmaktadır. Bu yazılımlar olmadan cihazları yönetemeyiz. Programlama dilleri sayesinde komutları makinelerin algılayabileceği 0 ve 1 lerden oluşan elektrik sinyallerine çeviren programlar geliştirildi. Bilgisayarlar ikilik sistemden anlarlar. Sıfır(0) elektrik sinyali yok, Bir(1) ise elektrik sinyalinin olduğunu belirtir.
Aslında bir bilgisayar bizim ne yaptığımızı anlamaz. Mesela klavyeden bir tuşa bastığımızda bilgisayardaki o tuşla ilgili bir komut çalışıyor ve ekrana o komutun içerisindeki harf piksellerle ekranda beliriyor. Bizim yazdığımız kodları kendi anlayacağı dile çeviriyor(0 ve 1). Diğer cihazlarda bu mantıkla çalışmaktadır. Geleceğin mesleklerinden birisi Programcılık ve Yazılımdır.
   Programlama ve Yazılım alanına bir ilginiz varsa bu alanda kendinizi geliştirmeye bakın ancak bu şekilde başarı elde edilebilir. Bu aslında tüm meslekler için geçerlidir. Herkes kendini bölümünde geliştirmeli ve o konuda en iyi olmaya çalışmalıdır.
 
   Bilişim dünyasını seviyorsanız, kodlar da ilginizi çekmeyi başarmıştır. Kodlar yazıp programlar yapmak istersiniz ancak bu olay bir anda gerçekleşmez. Sabırlı olmak gerekir. Kodlamanın mantığını anlamak gerekir. Kafamıza göre kodları sıralayarak bir şey yapamayız. Öncelikle programlarla matematiksel işlemleri yaptırarak olayı kavramamız gerekir. Matematikle aranız pek iyi değilse programlama da biraz sıkıntı çekebilirsiniz. Çünkü çoğu işlemler matematik formülleri gerektiriyor. Ama formülleri bulup programada ekleyebiliriz. İlk başlarda hevesiniz kırılabilir. Programı yazıyorum hata veriyor ve hataları çözemiyorum diyebilirsiniz ama bu pes etmeniz anlamına gelmez. Deneyim kazandıkça ileride alabileceğiniz hataları giderebilirsiniz. İyi bir programcı programlama yapabilmeli ve hataları çözebilmelidir.
Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler

Son

Kategoriler

Arşiv